Milloin vakuutusyhtiö maksaa hinauksen?
Hinauspalvelu Huhtanen palvelee tiellä liikkujia monipuolisesti Uudellamaalla. Kun auto jättää tielle, meiltä saat tarvitsemasi avun ripeästi 24 h. Soita!
710
post-template-default,single,single-post,postid-710,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
 

Milloin vakuutusyhtiö maksaa hinauksen?

Milloin vakuutusyhtiö maksaa hinauksen?

Milloin vakuutusyhtiö maksaa hinauksen?

Autossa on aina oltava liikennevakuutus. Liikennevakuutus ei kuitenkaan korvaa omalle ajoneuvolle tai tässä ajoneuvossa olevalle omaisuudelle aiheutuneita vahinkoja tai vaikkapa hinausta. Sen sijaan vapaaehtoisella vakuuttamisella voi varautua vaikkapa yllätyksellisiin matkan keskeytyksiin. Mikäli auto on rahoitusyhtiön rahoittama, on siinä poikkeuksetta tällainen vapaaehtoinen moottoriajoneuvovakuutus eli kasko.

Henkilö- ja pakettiautojen kaskovakuutuksiin sisältyy monessa vakuutusyhtiössä hinaus- ja tiepalvelu. Tällöin vakuutus korvaa hinauksen korjaamolle sekä kuljettajan ja matkustajien perillepääsykulut. On kuitenkin hyvä tarkistaa, kuinka laaja kaskon tarjoama suoja on ja mitä asioita siihen sisältyy. Lisäksi on olemassa myös muita vastaavanlaisia vakuutuksenkaltaisia palveluita, kuten Autoliiton jäsenyys, jolla voi taata matkan jatkumisen tien päällä.

Mihin pitää kiinnittää huomiota?

Vakuutusehdoista on hyvä tarkistaa, korvaako kasko ylipäänsä hinauksen. Lisäksi siellä voidaan puhua matkan keskeytymisen syistä ja esimerkiksi sijaisautoturvasta. Jos autoilijan kaskovakuutukseen sisältyy sijaisautoturva, oman ajoneuvon korjauksen ajaksi saa vuokra-auton käyttöön.

Jos autosta on puhjennut rengas, osa vakuutusyhtiöistä korvaa hinaamisen, osa ei. Osalla vakuutusyhtiöistä hinaaminen sisältyy niin sanottuun autopalveluvakuutukseen. Esimerkiksi OP Pohjolalla on tuote “hinauspalveluvakuutus”, joka on valinnainen lisäturvavakuutus, josta korvataan matkan keskeytymisestä aiheutuvia kuluja.

On myös hyvä huomata, että hinauspalvelun käyttö ei alenna bonusta, eikä siitä peritä omavastuuta.

Korvataanko kaikenlaiset hinaukset vakuutuksesta?

FINEn mukaan autopalvelu- tai hinausvakuutuksesta korvataan aloitetun matkan yllättävästä keskeytymisestä aiheutuneita ylimääräisiä kuluja.

Kunkin yhtiön vakuutusehdoissa kerrotaan tarkemmin sellaisista syistä, jotka oikeuttavat korvaukseen. Niitä voivat olla esimerkiksi ajoneuvon vaurioituminen törmäyksessä tai tekninen vika. Usein korvaus edellyttää, että matka on jo nimenomaisesti alkanut, eikä kuluja korvata, jos auto ei esimerkiksi kotipihasta lähdettäessä käynnistykään.

Miksi kannattaa soittaa suoraan hinausauto paikan päälle?

Jos autoilija soittaa vakuutusyhtiölle sen sijasta, että soittaisi suoraan hinausliikkeelle, monissa tapauksissa
1) asiakas joutuu odottamaan tiettyä, vakuutusyhtiön sopimushinausfirmaa, vaikka he olisivat kiireisiä
2) yrityksen omistaman auton hinaus näyttää olevan monimutkaisempaa vakuutusyhtiön kautta
3) vakuutusyhtiöt veloittavat erityistä maksua puhelusta

Huomaathan, että myös Autoliiton plus- ja premium-jäsenyydet sisältävät matkanjatkamispalvelut. Senkin vuoksi on hyvä ottaa yhteyttä suoraan Hinauspalvelu Huhtaseen, sillä näin voidaan katsoa, mitä kautta hinaus parhaiten korvataan.

Hinauspalvelua 24/7 vuoden jokaisena päivänä

Hinauspalvelu Huhtasen numero 050-2988 palvelee 24/7 vuoden jokaisena päivänä ja samasta numerosta hoidamme kaikkien vakuutusyhtiöiden asiakkaat. Numero on normaalihintainen matkapuhelinnumero. Vastaamme nopeasti ja selvitämme kanssasi vakuutusyhtiösi tarjoaman suojan. Hinauspalvelu Huhtanen palvelee laajasti Uudellamaalla. Katso toimialueemme.

On siis kätevintä soittaa meille Hinauspalvelu Huhtaselle, sillä silloin tiedämme jo välittömästi hinauksen tai muun avun tarpeestasi sekä voimme ottaa selville vakuutusyhtiösi korvaustason.

Soita 050-2988!

Vakuutusalan tietoja artikkeliin liittyen

Finanssialan mukaan Suomen suurimmat vahinkovakuuttajat ovat OP-ryhmä ylivoimaisesti suurimpana, LähiTapiola, If ja Fennia. Muiden osuudet ovat huomattavasti näitä yhtiöitä pienempiä.

Niin sanottuina koronavuosina liikkumisen vähentyminen pienensi myös ajoneuvovahinkoja. Ajoneuvovahinkojen määrää vähensi myös vuoden 2020 vähäluminen talvi Etelä-Suomessa. Vuonna 2020 vapaaehtoisen autovakuutuksen eli kaskon maksutulo kasvoi 5 prosenttia ja oli 916 miljoonaa euroa.